Heist en Berchem delen de punten

Heist-doelpuntenmaker Kabeya hier in actie tegen Lommel Foto: smb

Heist en Berchem delen de punten

Print

Geen winnaar in het streekduel tussen Heist en Berchem. Beide ploegen hielden mekaar in evenwicht na een match met veel inzet en veel gezonde strijdlust. Maar een winnaar kwam er niet uit de bus. Voor Heist het eerste gelijkspel van dit seizoen.

HEIST 2 - 2 BERCHEM SPORT

Coach Karel Keleman had zijn ploeg op een aantal posities gewijzigd. Doelman Niels Stroobants stond weer tussen de palen, na een weekje afwezigheid en ook Webers, Napoléone en Troonbeeckx verschenen aan de aftrap. De bezoekers misten de geschorste Abisan.

Berchem kwam na twintig minuten op voorsprong. Maluka strafte een aarzeling in de thuisverdediging af. Hij kon niet meer missen en Heist op achtervolgen aangewezen. Op het halfuur dan 1-1. Een knappe voorzet van de kwieke en bedrijvige Troonbeeckx, aan de tweede paal schoot Kabeya de bal knap in doel. Net voor de pauze waren Kabeya en Troonbeeckx nog dicht bij een treffer.

In de tweede helft startte Heist het beste maar was het toch Berchem dat weer aan de leiding kwam. Een lage en harde knal van opnieuw Maluka zorgde voor 1-2. Vanaf dan werd het een echte cupmatch, Heist joeg op de gelijkmaker. Berchem verdedigde zich en loerde op zijn beurt op een tegenaanval. Dat was het scenario van het laatste half uur. Een voorzet van Lokando tot bij Troonbeeckx die centerde waar Ventose niet kon uit scoren. Een poging van Berchem via Djoum werd door de keeper gered. En toch zou het 2-2 worden. De ingevallen Orye liet even zien wat hij in zijn mars heeft als aanvaller. Vanop wel twintig meter vuurde hij de bal naar de rechterbovenhoek. Via de onderkant van de lat stond het gelijk.

In een prangende slotfase hadden beide ploegen nog kunnen scoren maar het bleef bij een puntendeling. Gele kaarten voor Napoléone en Engelen van Heist, en voor Mauro en Verstraeten bij Berchem.

MEER VOETBALNIEUWS