Dessel smeert VW Hamme de eerste nederlaag aan

Foto: Dick Demey

Dessel smeert VW Hamme de eerste nederlaag aan

Print

Dessel Sport herpakte zich puik met de komst van het nog ongeslagen Vigor Wuitens Hamme, dat zich niet kwam ingraven in Dessel. De Kempenaars maakten voor rust het verschil na de 3-0 ruststand. Dit tot groot jolijt van alle jeugdploegen die voor de match werden voorgesteld en de spelers massaal aanmoedigden.

Dessel Sport 3 - 0 VW Hamme

Deze winst betekent dat de Oost-Vlamingen de eerste nederlaag leden en Dessel blijft aanklampen voorin op 1 punt van leider Lommel, dat met zware 3-0-cijfers verloor van Geel.

De thuisploeg speelde een wervelende eerste helft met puik combinatievoetbal. Een groot verschil met de partij van vorige week in Geel. Breugelmans knalde al vroeg tegen de paal en wat later was het raak toen Tilburgs de infiltrerende Janssens bereikte en die knalde mooie binnen. Hamme reageerde met 2 pogingen van De Wilde, telkens naast. Op het halfuur kon na hoekschop Remen de score verdubbelen. Even later kon Janssens vanop de stip de 3-0 scoren vanop de stip na een fout van Vercruysse op Remen.

Na rust drongen de bezoekers aan, maar de eerste poging binnen het kader kwam er pas in minuut 69’ na een kopbal van De Keersmaeker. In het slotkwartier viseerde Ivens de paal en moest Janssens een poging van Luissint op de lijn redden. Aan de overzijde miste Breugelmans dé kans op de 4-0, maar hij mikte naast. Verdiende zege van de thuisploeg, die het maximum van de punten blijft behouden in eigen stadion.

Doelpunten: 8’ Janssens 1-0, 29’ Remen 2-0, 36’ Janssens (na strafschop) 3-0.

Gele kaarten: 72’ Vercruysse, 82’ Yagan.

Scheidsrechter: Matthias De Prins.

Dessel: Kustermans, Smet, Remen (65’ Vosters), Lenaerts, Ofori, Tilburgs, Gerits, Janssens, Breugelmans, Njengo (74’ Yagan), Vansimpsen (74’ Efekia).

VW Hamme: De Vroe, Claeys, De Keersmaeker, Vercruysse, Speltdooren, Ivens, Vergeylen (77’ D’Haeseleer), Mariën, Van Remoortere, Vandamme, De Wilde.

MEER VOETBALNIEUWS