Facebook haalt de eerste beelden van ‘Patser’ offline wegens te naakt: “Dees is fucked up shit!”

Dat ‘Patser’, de nieuwe film van Adil El Arbi en Bilall Fallah, met Matteo Simoni in een hoofrol, een gigantisch kassasucces zal worden lijkt nu al vast te staan. In nog geen 24 uur tijd werd de pas vrijgegeven teaser-trailer meer dan 1 miljoen keer bekeken via de verschillende sociale media, mede dankzij de push van DJ en gastacteur Dimitri Vegas. Het feestje bleef echter niet duren want zaterdagochtend haalde Facebook het filmpje offline.

JoRo

“Dit is absoluut fantastisch,” reageert Dimitri Vegas. “Mike en ik waren al heel blij met onze rol in de film, maar deze respons hadden we nooit durven verwachten. En dan moet Zuid-Amerika nog wakker worden.”

Het lachen zou de makers echter snel vergaan, want zaterdagochtend haalde Facebook de eerste beelden van de film offline. De reden? De teaser is opgebouwd rond de zeven hoofdzonden en bij de hoofdzonde ‘lust’ bleken de beelden te expliciet te zijn voor het sociale netwerk.

‘Fucked up shit’

“Dees is echt fucked up shit!”, reageren Adil en Bilall op typische wijze. “Echt jammer dat Facebook beslist heeft om de teaser offline te halen vanwege enkele vrouwentepels. Anderzijds zijn we echt content: 1 miljoen views op de eerste beelden van onze film de verschillende sociale media hadden we nooit verwacht. Dit is mothafokking patser!”

De film draait rond vier vrienden op ’t Kiel in Antwerpen die maar één doel voor ogen hebben: leven als een echte patser. Kortom: zo snel mogelijk rijk worden en leven zoals in een videoclip. De opnames vonden afgelopen zomer plaats in zowel Antwerpen, Amsterdam en de Marokkaanse stad Tanger. Na ‘Image’ en ‘Black’ is dit de derde langspeelfilm van het duo.

De hoofdrollen zijn weggelegd voor Matteo Simoni, Junes Lazaar, Nora Gharib en Saïd Boumazoughe. Verder zijn onder meer ook Axel Daeseleire, Dimitri Vegas & Like Mike en Jeroen Perceval in de film te zien. Vanaf 24 januari valt ‘Patser’ te bekijken in de bioscoop.

Nu in het nieuws