Nederland lanceert website die modellen gezond moet houden

Foto: Shutterstock

Fit & Gezond

Nederland lanceert website die modellen gezond moet houden

Print
Ook Nederland is de te magere modellen op de catwalk of de schrijnende werkomstandigheden in de modebranche beu. Het nieuwe online platform 'The Models Health Pledge' wil de goede gezondheid van (beginnende) modellen bewaken en vooral pleiten voor goede werkomstandigheden voor professionals in de mode-branche.

Steeds vaker komen schrijnende verhalen over de werksituatie van modellen aan het licht. Steeds meer landen maken er dan ook een prioriteit van om de gezondheid van modellen te bewaken. Frankrijk stelde een wet op die te magere modellen in catwalkshows of campagnes verbiedt, en in Nederland moet het online platform 'The Models Health Pledge' de gezondheid en werkomstandigheden van Nederlandse modellen bewaken. 

Zonder goede gezondheid geen schoonheid, zet 'The Models Health Pledge' op haar website. Het nieuwe platform geeft modellen en modeprofessionals allerhande informatie en tips, en er is ook een meldpunt waar modellen terecht kunnen met vragen en klachten. 

Het platform is een initiatief van enkele grote bedrijven en professionals uit de modewereld zelf. Ze nodigen zoveel mogelijk collega's uit het wereldje uit om de 'pledge' te ondertekenen. Wie zijn handtekening zet, moet zich houden aan bepaalde regels. Dat gaat van professionele begeleiding voorzien voor modellen tot duidelijke contracten opstellen of een realistisch beeld geven van het vak. 

Ook modellen zelf vinden op de website heel wat info. Het platform bundelt persoonlijke verhalen van anderen uit het vak en laat er experts hun kennis op het gebied van sport of voeding delen. Ook misbruiken en klachten kunnen er aangekaart worden. 

 

 

NIET TE MISSEN