Club Brugge maakt 200 tickets van Antwerpfans ongeldig, maar ook uitstekend nieuws voor de Great Old

Foto: GOYVAERTS/GMAX Agency

Club Brugge maakt 200 tickets van Antwerpfans ongeldig, maar ook uitstekend nieuws voor de Great Old

Print

Nog voor de echte wedstrijd is begonnen, heeft Club Brugge al een ‘strijd’ geleverd met de Great Old. Aangezien het aantal tickets voor de uitfans steeds beperkt is, doen sommige Antwerpfans er alles aan om alsnog de wedstrijd te kunnen bijwonen. Ondertussen is aanvaller Oulare weer klaar voor de strijd.

Het bezoekende supportersvak was al een tijdje uitverkocht voor Club Brugge - Antwerp op 22 oktober en dus probeerden een aantal Antwerp-fans om een ticket tussen de blauw-zwarte supporters te bemachtigen. Dat deden ze door zich aan te sluiten bij Club 1891, het online en betalende registratiesysteem voor Club-fans. Alleen wie lid is, kan tickets kopen voor een thuismatch. Verschillende supporters slaagden daar ook in, maar Club ontmaskerde de ‘thuisfans’.

“Van de politie mogen wij maximaal 850 supporters toelaten in het uitvak”, aldus Kirsten Willem, de perschef van Club Brugge. “Na overleg met Antwerp, de brandweer en met de politiediensten werd bevestigd dat uitsupporters niet tussen thuissupporters mogen zitten. Uiteindelijk hebben we zo’n 200 tickets ongeldig gemaakt. Het geld van die ­tickets wordt teruggestort aan de kopers ervan.”

Op sociale media uitten Antwerp-supporters ondertussen hun ongenoegen. Zij vinden het niet kunnen dat The Great Old ‘maar’ 850 tickets krijgt voor de verplaatsing naar Brugge.

Club Brugge maakt 200 tickets van Antwerpfans ongeldig, maar ook uitstekend nieuws voor de Great Old
Foto: GOYVAERTS/GMAX Agency

Oulare weer fit

Antwerp werkte gisteren weer enkel een ochtendtraining af in Wommelgem, waar na het zware labeur van woensdag een ontspannen sessie met hoofdzakelijk de bal op het menu stond. Bölöni startte de training, maar trok later weer naar binnen.

De kern is op Ofosuhene na (verzorging) helemaal wedstrijdklaar voor de komst van Zulte Waregem nu zondag. Limbombe en Yatabare trainden uit voorzorg niet mee. De helemaal herstelde Oulare staat scherper dan na zijn komst afgelopen zomer en mag wellicht aanspraak maken op een selectie. Vandaag en morgen traint de Great Old telkens na de middag.

MEER VOETBALNIEUWS