Patrick Retour keert terug met derde cd-liedboek

Patrick Retour. Foto: mavb

Patrick Retour keert terug met derde cd-liedboek

Print
Hulshout -

In de parochiezaal in Hulshout stelt Patrick Retour zondag zijn derde cd-liedboek Time2Save - zingen voor de aarde en natuur voor.

“Het is een cd-liedboek dat inspireert om te zingen op school, in familieverband en in de vrije uurtjes. Met klinkende teksten die aanzetten om te lezen en voor te lezen”, vertelt Patrick. “In het boek vertel ik het verhaal van vier fietsende jongeren die samen met dieren het gevecht aangaan tegen de ‘terraristen’, die de aarde slecht maken.” Patrick haalt veel inspiratie bij zijn kinderen Arne en Irthe. “Sommige liedjes hebben ze zelf geschreven en daar heb ik dan een draai aan gegeven.”

In het cd-liedboek lopen verhalen en liedjes door elkaar, samen met opdrachten en raadsels. Door het integreren van allerlei didactische en gewoon leuke werkvormen, is het ook een interessante tool voor jong en minder jong. “Ik wil kinderen attent maken op de vervuiling van de aarde, maar ik wil ze ook niet bang maken. Ik wil vooral zeggen dat kinderen eerst bij zichzelf kunnen beginnen met het verbeteren van het milieu en dat we niet te pessimistisch mogen zijn.” Patrick schreef drie cd-liedboeken, maar denkt nog niet aan stoppen. “Ondertussen ben ik ook al bezig met een boek rond solidariteit, maar daarmee ga ik toch nog een tijdje zoet zijn.”

Tijdens de boekenbeurs in Hulshout speelt en zingt Patrick op 15 oktober om 16 uur enkele liedjes uit zijn nieuwe boek.

MEEST RECENT

Vastgoed

Auto's in de kijker

Jobs in de regio