Dit artikel is exclusief voor jou.

Dit exclusieve artikel lezen? Doe het gratis >

Toegangsweg gaat enkele dagen dicht

De werken op de Herenthoutseweg beginnen maandag. Foto: Hans Otten

Toegangsweg gaat enkele dagen dicht

Herentals -

Een aannemer neemt in opdracht van de stad het deel van de Herenthoutseweg buiten de ringlaan onder handen. Dat veroorzaakt zeker verkeershinder.

Wegenbouwer Crauwels uit Nijlen pakt in principe begin volgende week de strook asfalt op de Herenthoutseweg tussen het Albertkanaal en de Meidoornlaan (wijk de Molekens) in Herentals aan. Dat is een belangrijke verbindingsweg tussen de Herentalse industriezone en het stadscentrum. De strook wordt vanaf maandag 16 oktober volledig afgeschraapt, waarna de arbeiders nieuw asfalt aanbrengen.

Veiligheidsmarge

De werkzaamheden zouden volgens de timing tot en met 19 oktober duren, al kondigen de borden op de locatie een ruime werkperiode van 13 tot en met 27 oktober aan. Dat is een veiligheidsmarge omdat de timing door het weer kan wijzigen.

“Tijdens de werkzaamheden blijft autoverkeer naar het stadscentrum mogelijk”, klinkt het bij de stad Herentals. “Autoverkeer vanuit het stadscentrum volgt een omleiding via de Lierseweg, Wolfstee en Toekomstlaan. Fietsers met de fiets aan de hand en voetgangers kunnen nog wel over het voetpad.”

Bewoners moeten ook na het afschrapen van de huidige asfaltlaag bij hun oprit moeten kunnen geraken, al waarschuwt de stad dat dit moeizaam kan verlopen.

De ingreep op de Herenthoutseweg is onderdeel van een gevulde lijst vol asfaltwerkzaamheden. Deze maand komen ook nog de Sint-Jansstraat, Nonnenvest, De Beuckelaer-Pareinlaan, Bel­giëlaan, Vorselaarsebaan, Watervoort, Meivuurstraat, Kamergoor, Proostenbos, Roggestraat, Bemden, Kapelstraat, Leefdaalstraat en Acacialaan aan de beurt. Hier gelden lokale omleidingen.

Meest gelezen GVA+

Sportartikels voor abonnees