Werf op N13 schuift op

De nieuwe fase start ook met het vellen van de grote bomen. Foto: Hans otten

Vanaf kruispunt Lammerdries eenrichtingsverkeer naar Herentals

Werf op N13 schuift op

Print
Herentals / Olen / Geel -

De ingrijpende heraanleg van de N13 tussen Geel, Olen en Herentals gaat een nieuwe fase in. Dat betekent dat het verkeer vanaf deze week al vanaf Geel nog maar in één richting kan rijden.

De verschillende partners begonnen twee maanden geleden met de eerste fase van de omvangrijke heraanleg van de N13, bekend als de Herentalseweg in Geel en Geelseweg in Olen en Herentals. Sinds die midden augustus op de schop ging, kan het verkeer vanaf het kruispunt met Oevelseweg en Neerbuul in Olen tot de grens met Herentals enkel nog in de richting van Herentals rijden. Deze week ging de volgende fase van de werkzaamheden in, waardoor de werfzone in één adem opschuift naar het kruispunt met de Tweemolenstraat-Velveken op het grondgebied van Geel. Het is de bedoeling dat de aannemer ook daar start met het rooien van de laatste bomen aan weerszijden van de N13, tussen Neerbuul en het kruispunt met de autokeuring. Eens dat gebeurd is, start drinkwatermaatschappij Pidpa met de aanleg van de waterleiding op één deel van de rijweg. Dat betekent dat het verkeer vanaf de verkeerslichten aan de Tweemolenstraat tot de grens met Herentals slechts in één richting kan rijden. Voor de omgekeerde rijrichting blijven de omleidingsroutes via de industriezones in Olen en Oevel (Westerlo) of via de E313 gelden. De ingreep door Pidpa duurt vermoedelijk tot het einde van dit jaar.

Bijkomend neemt Aquafin een nieuwe fase onder handen. Omdat de aanleg van riolering iets meer tijd in beslag neemt dan die van waterleidingen, lopen die werfzones niet gelijk. Daarom legt de afvalwatermaatschappij vanaf deze week riolering aan tussen de kruispunten met ­Gerheiden en met Gerheze in Olen. Die rioolpijpen worden aan de noordzijde van de weg aangelegd. Die werkzaamheden hebben op zich geen bijkomende impact op het verkeer. Ook dit luik neemt tot het eind van 2017 in beslag. Begin december start Aquafin al wel de werf tussen Gerheiden en de Oevelseweg op, wat meteen tot eind mei 2018 duurt.

MEEST RECENT

Vastgoed

Auto's in de kijker

Jobs in de regio