Politie vindt zes Irakezen in vrachtwagen

Foto: ISOPIX

Politie vindt zes Irakezen in vrachtwagen

Print
Bornem / Temse -

De politie heeft donderdagavond zes Irakezen aangetroffen in een vrachtwagen op de N16 in Bornem. In Temse, ter hoogte van het kruispunt van de N16 met Hoogkamerstraat, hadden weggebruikers geklop gehoord op de wand van de laadruimte van de vrachtwagen. Een politiepatrouille die net in de buurt was werd van het voorval op de hoogte gebracht en zette de achtervolging op de vrachtwagen in. Net over de Scheldebrug in Bornem kon de truck worden ingehaald en aan de kant worden gezet.

Toen de Spaanse trucker de laadruimte van zijn vrachtwagen opende, kwamen er zes mensen tevoorschijn. Het bleek om jonge Irakezen te gaan. Eén van hen werd voor een medische controle naar het ziekenhuis van Bornem overgebracht maar mocht snel weer beschikken.

De Irakezen werden naar het commissariaat in Temse overbracht. Daar kregen ze iets te drinken en te eten. De Spaanse trucker werd opgepakt om zijn rol in het hele verhaal verder te onderzoeken en om uit te pluizen of hij op de hoogte was dat hij mensen vervoerde.

Waar de Irakezen aan boord zijn geklauterd was donderdagavond nog niet duidelijk.

MEEST RECENT

Vastgoed

Auto's in de kijker

Jobs in de regio