Diamantjaar om van te smullen: speciale uitgave Antwerpse Handjes én pralines

Print

Antwerpen is al sinds de 15de eeuw de wereldhoofdstad van de diamant, en daar moeten we trots op zijn. De organisatie Visit Antwerp trekt ook een diamantjaar op gang met tentoonstellingen, wandelingen, een nieuw diamantcentrum en… lekkers. Zowel de typische Handjes als een nieuwe praline eren vanaf nu het blinkende steentje.

Het traditionele Antwerpse Handje wordt nu ook in diamantvorm aangeboden, met een blinkend maar zacht snoepje van gelatine op elk handje. Philip’s Biscuits, de speciaalzaak aan de Korte Gasthuisstraat, pakt uit met de nieuwigheid. Daarenboven komen er diamanten pralines, uit het atelier van bakkerij Goossens: aan de buitenkant zoete witte chocola met een krokant laagje, binnenin een combinatie van zacht en bitter. De nieuwigheden werden vandaag voorgesteld in het Antwerps Havenhuis.

Natuurlijk is er meer dan lekkers. De tentoonstelling Schitterend Verlangen in het MAS en de opening van het gloednieuwe diamantbelevingscentrum DIVA Antwerp Home of Diamonds in het voorjaar stelen de show van het diamantjaar.

www.antwerpdiamondcapital.eu

DOEN!