Mechelse politie flitst 170 snelheidsduivels tijdens marathon

Foto: BELGA

Mechelse politie flitst 170 snelheidsduivels tijdens marathon

Print
Willebroek -

De lokale politie Mechelen-Willebroek heeft tijdens de flitsmarathon van woensdag zo’n 7,5 procent van de gecontroleerde chauffeurs geflitst. Dat zijn er twee procent méér dan bij de flitsmarathon van vorig jaar in oktober.

De politie voerde de (mobiele) controles uit op liefst veertien verschillende locaties. In totaal werden 2272 voertuigen op snelheid gecontroleerd. 170 (7,5 %) reden te snel en krijgen een proces-verbaal toegestuurd. Bij de flitscontrole in april van dit jaar reden 224 chauffeurs (6,7 %) te snel. Vorig jaar gingen 218 overtreders (5,6 %) in het boekje. Toen reden er 3899 auto’s voorbij de flitsers.

Uitschieters bij de actie van afgelopen woensdag waren onder meer een automobilist die 90 km/u. reed op de Antwerpsesteenweg, waar maximum 50 is toegestaan. De man zijn rijbewijs werd onmiddellijk ingetrokken.

Op de R6 (70 toegelaten) werd een chauffeur geflitst toen hij 105 km per uur reed. “Andere negatieve uitschieter is de Kruisbaan waar bestuurders tijdens onze controle tussen 7.30 en 9u met een respectievelijke snelheid van 50 en 54 km/u. voorbij kwamen terwijl er een snelheidsregime, door de schoolomgeving, van 30 van toepassing is”, zegt politiewoordvoerder Dirk Van de Sande.

MEEST RECENT

Vastgoed

Auto's in de kijker

Jobs in de regio