Soft- en baseballclub Afterburners viert drie kampioenen

Foto: RR

Soft- en baseballclub Afterburners viert drie kampioenen

Print
Heist-op-den-Berg - De Heistse soft- en baseballclub Afterburners voegt een primeur toe aan de clubgeschiedenis: drie ploegen speelden kampioen. Het gemengd slowpitchteam gaat zelfs Europees.

2017 was voor Afterburners een onbetwist topjaar. De volwassenen van het gemengd slowpitchteam werden Belgisch kampioen en de heren uit de lagere RSH-divisie toonden zich eveneens de sterksten in hun reeks. Als kers op de taart speelden zaterdag ook de miniemen, een gemengd team met spelers van 9 tot 12 jaar, nog kampioen in hun bronzen reeks. “Drie van onze vijf competitieteams vallen dus in de prijzen”, zegt bestuurslid Filip ­Eelen trots. “We hebben ook nog recreanten die niet aan wedstrijden deelnemen en er zijn ook nog onze allerkleinste spelers, de Beeballers, die ook niet meedoen aan competities.”

De jeugdwerking bij Afterburners zit volgens Eelen goed in de lift. “Onze miniemen begonnen in 2010 deel te nemen aan wedstrijden. Het is ondertussen een coherent team geworden en vooral: je merkt dat ze er enorm veel plezier aan beleven. Onze hoofdcoach Ben De Ryck en zijn rechterhand, de Canadees Evan Cornish, leveren daar echt mooi werk. Omdat mijn hart persoonlijk ook bij de jeugdploegen ligt, fungeer ik als hun hulpje om de trainingen vorm te geven”, knipoogt Eelen.

Ook coach Serge Macken en het RSH-team hebben wat te vieren en om het topjaar van Afterburners helemaal compleet te maken, mogen coach Stijn Van Woensel en zijn gemengde slowpitchploeg zich volgend jaar gaan meten op Europees niveau. De locatie van dat EK moet nog bepaald worden.

De club groeit elk jaar en nieuwe leden zijn nog steeds heel welkom. “We zijn met zo'n negentig spelers, van wie vijftig bij de jeugd. Misschien beginnen we in de toekomst nog met een extra ploeg, want nu kunnen we na onze cadetten niets meer aanbieden. Voorlopig kunnen we daar nog niets concreet over zeggen. Sowieso mogen geïnteresseerden zich zeker melden. Spelplezier en teamspirit staan bij ons steeds voorop.” (kvro)

www.afterburners.be

MEEST RECENT

Vastgoed

Auto's in de kijker

Jobs in de regio