Buurtcomité steunt IMG Ter Speelbergen met Farmers Festival

Foto: RR

Buurtcomité steunt IMG Ter Speelbergen met Farmers Festival

Print
Putte / Heist-op-den-Berg - Het buurtcomité de Farmers uit Beerzel (Putte) organiseert zaterdag het tweede Farmers Festival. Met de opbrengst kunnen de leerlingen van IMG Ter Speelbergen in Heist-op-den-Berg op openluchtklassen.

De Farmers is een initiatief van een aantal bewoners uit de Biezevelden en Biezenstraat. Vorig jaar sloegen de buren voor het eerst de handen in elkaar voor het goede doel. “Onze eerste editie van het Farmers Festival leverde ongeveer 2.500 euro op voor het Rode Neuzenfonds en de Rode Neuzendag”, legt Mariska Diricx van het comité uit. “Dit jaar zoeken we het dichter bij huis en sponsoren we de openluchtklassen van de afdeling Ter Speelbergen van het Instituut Mevrouw Govaerts (IMG), een school voor buitengewoon onderwijs in Heist-op-den-Berg.”

Voor het gezinsfestival bouwen de Farmers een weiland in de Biezenstraat om tot een heus festivalterrein. Vanaf 14u verzorgen ze er, samen met de leerkrachten van Ter Speelbergen, een uitgebreid aanbod aan kinderanimatie. “Kinderen krijgen een speelkaart waarmee ze aan tien activiteiten kunnen deelnemen. Een daarvan is een heuse tractorrit. Vorig jaar noteerden we zo'n honderd deelnames.”

In de namiddag zorgt het doedelzakgezelschap Clan Hay Pipe Band voor muziek. Vanaf 19u zijn er optredens van Mutt, Circo Maximo en Xzent. “Tussendoor zorgen mijn overbuurvrouw ­Jolien Croonen en ikzelf nog voor een speciale act. Nadien gaan we met een hoed rond ten voordele van ons goede doel.”

Dj Supersoon zorgt nog tot in de kleine uurtjes voor muziek. Wie tussendoor zin heeft in een cocktail, kan dan weer even uitblazen bij Bar Bompa. “Voor onze themabar zochten we vintage meubeltjes. Het interieur wordt per opbod verkocht. Aan ons terrein is trouwens geen parking. Bezoekers kunnen hun wagens kwijt op het Rode plein, achter de kerk. Wij zorgen dan om de 20 minuten voor een koets die de mensen overbrengt naar het feest. Noem het maar een shuttlekoets.” De toegangsprijs bedraag 5 euro voor iedere bezoeker ouder dan 3 jaar. Voor kinderen tot 12 jaar is een speelkaart inbegrepen.

Facebook: Farmers Festival 2017

MEEST RECENT

Vastgoed

Auto's in de kijker

Jobs in de regio