Hoeve van boer Charel staat te koop

Foto: mye

Hoeve van boer Charel staat te koop

Print
Aalter -

Vera Schoupe, de weduwe van Boer Charel, verkoopt de boerderij van haar voormalige echtgenoot. Waarom en de prijs wil ze niet zeggen.

Het hof aan de Kleitestraat in Lotenhulle werd Vlaanderens bekendste boerderij nadat Paul Jambers er in 1996 een legendarische reportage maakte over de vereenzaamde eigenaar Boer Charel.

Enkele jaren na de uitzending bleef hij echter niet meer alleen, zo trouwde hij in 2009 met de veel jongere Vera Schouppe. Zij begon de hoeve op te knappen, maar vier jaar later overleed haar man. Schouppe stopte echter niet met renoveren, maar nu staat de hoeve dus te koop: “TE KOOP! HOEVE met losse bestanddelen te Lotenhulle (Aalter) 8.5 ha in 1 blok. Prachtige ligging, niet ver van de autosnelweg. Opgenomen in de lijst van “Bouwkundig erfgoed”, valt te lezen op haar facebookpagina.

Wanneer we de weduwe van Boer Charel contacteren met de vraag waarom ze de boerderij verkoopt en voor hoeveel, is ze kort van stof. “Dat is privé”, zegt ze.

Nochtans verklaarde ze enkele jaren terug dat ze van de boerderij een eerbetoon wou maken aan Boer Charel. Misschien heeft de verkoop te maken met het feit dat de omvorming van het hof tot een plek voor hoevetoerisme botste op allerlei vergunningsproblemen.

Zo heb ik de grote schuur omgebouwd tot logies, maar daar moest ik blijkbaar een vergunning voor hebben. Dat wist ik niet. Ik ben geen vrouw van regeltjes, eerder een avonturier”, verklaarde ze een jaar geleden nog.

Wie een gooi wil doen naar hoeve, kan terecht op het nummer 0472-25.09.59.

MEEST RECENT