Guillaume Van der Stighelen schrijft pakkende boodschap aan verongelukte fietser (28)

Foto: Katrijn Van Giel

Guillaume Van der Stighelen schrijft pakkende boodschap aan verongelukte fietser (28)

Print
Antwerpen 2060 -

In een ontroerende tekst op zijn Facebookpost neemt reclamemaker Guillaume Van der Stighelen afscheid van Boris Lauwers, de 28-jarige jongeman die dinsdag verongelukte met zijn fiets.

Voor Van der Stighelen komt het overlijden van de jongeman, dinsdag na een ongeval in de Lange Dijkstraat in Antwerpen, hard aan. Boris Lauwers richtte samen met een vriend FC Matti op, de voetbalploeg ter ere van de zoon van Van der Stighelen, die in 2011 om het leven kwam bij een dramatisch ongeval.

Mattias ‘Matti’ Van der Stighelen viel in maart 2011 met een vriend van een trap op een kotfeestje in Antwerpen en brak daarbij zijn nek. FC Matti speelt tot vandaag op een terrein in het Bouckenborghpark in Merksem.

Tweede drama

Het is dus de tweede keer dat Van der Stighelen én de vriendenkring rond Matti en Boris een kameraad verliezen na een ongeval.

Van der Stighelen schreef het volgende op zijn Facebookpagina over Boris:

Nonkeltje noemde hij me. Dat zei hij ook toen hij, samen met zijn vriend Steve, kwam vragen of ze een voetbalploeg mochten oprichten. Of ze die ‘FC Matti’ mochten noemen. En toen hij hulp kwam vragen bij zijn eindwerk dat daarover ging. En elke keer als hij wilde praten. Over zijn voorzitterschap. Over zijn studies. Over zijn eerste werk. Over de onwil van mensen om blind mee te gaan in zijn geestdrift.

“Nonkeltje, mag ik eens langskomen? (...) Ik heb uw raad nodig, ik denk dat ik iets anders moet gaan doen.”

En fier.

(...) Zaterdag, na het voetbal. De wekelijkse modder- en zweetknuffel. “Toch schoon he nonkel. Dat we elke week nog samenkomen.”

Boris, ‘Borage’. De scoutsleider. De spits. De kameraad van de kameraden. Nonkeltje. Er is iets gebeurd.

“Mag ik nog eens langskomen? In uw gedachten?”

Ja jongen. Zoveel ge maar wilt.

Guillaume Van der Stighelen schrijft pakkende boodschap aan verongelukte fietser (28)
Het ongeval vond plaats in de Lange Dijkstraat. Foto: BFM
MEEST RECENT

Vastgoed

Auto's in de kijker

Jobs in de regio