Overvaller wil ringen van bazin ’t Gazetje

Foto: Google Street View

Overvaller wil ringen van bazin ’t Gazetje

Print
Balen -

Gaby Luyckx van ‘t Gazetje in de Steegstraat beleefde maandagochtend de schrik van haar leven. Een overvaller dwong haar met een mes om de inhoud van de kassa te geven.

De krantenwinkel was al meer dan een uur open toen Gaby (67) uit de keuken kwam om een klant te helpen. “De man stond achter de toonbank en zwaaide met een mes. Ik moest voor hem de kassa leegmaken en de inhoud overhandigen. Even later merkte hij de juwelen op die ik rond mijn vingers draag. Hij vroeg om die eraf te halen. Dat lukte niet omdat de ringen te strak rond mijn vingers zitten. Ik voelde dat hij het mes tegen mijn rug hield en ben flauwgevallen. Mijn grootste angst was dat hij een vinger zou afsnijden om de juwelen in bezit te krijgen. Gelukkig heeft hij dat niet gedaan. In de kassa zat 500 euro. De winkel was nog niet lang open, maar ik had al wel enkele sloffen sigaretten verkocht.” Op de beelden van de bewakingscamera is te zien dat de overvaller nog enkele pakjes sigaretten heeft meegenomen.

Tweede keer

Op de camerabeelden is de dader te herkennen. De politie voert een onderzoek, maar voorlopig heeft men de man nog niet gevonden. Volgens de uitbaatster was het een persoon van vreemde origine die Nederlands sprak. “Ik merkte hem eerder die ochtend al bij de winkel op”, vertelt Gaby Luyckx. “Hij heeft gewacht tot er geen klanten in de winkel stonden om zijn slag te kunnen slaan. In de 38 jaar dat ik deze zaak heb, is het de tweede overval. De vorige keer was in 2009. Toen hadden de daders gelukkig geen wapens bij. Als je bedreigd wordt een mes dan heeft dat toch een grotere impact.”

MEEST RECENT

Vastgoed

Auto's in de kijker

Jobs in de regio