Auto loopt blikschade op in bewaakte parking

Guy Van Cauteren toont de schade aan zijn wagen. Foto: Dirk Vertommen

Politie voert onderzoek naar voorval in parking Grote Markt

Auto loopt blikschade op in bewaakte parking

Print
Mechelen -

De politie voert een onderzoek naar schade die een auto heeft opgelopen in de parking Grote Markt in Mechelen. Eigenaar Guy Van Cauteren diende klacht in.

“Hoe kan zoiets in een bewaakte parking”, vraagt hij zich af. Eind juli parkeerde de vijftiger uit Muizen (Mechelen) zijn wagen in de ondergrondse parking van de Grote Markt. “Wij wilden nog wat inkopen doen en achteraf deden wij nog een terrasje. Dat is een duur terrasje geworden”, zegt Guy Van Cauteren (56).

Pas toen de man opnieuw thuiskwam, merkte hij dat zijn wagen vooraan rechts schade had opgelopen. “Ik ben dan opnieuw naar de parking gereden om na te gaan of er iets te zien was op camerabeelden. De parkeerwachter vertelde me dat alleen de politie die mag bekijken”, vertelt Van Cauteren.

Dus trok hij naar het politiecommissariaat om een proces-verbaal te laten opstellen. Meer dan twee maanden later heeft de Muizenaar daar nog niets van gehoord. “Toen ik klacht indiende, had ik niet de indruk dat de dienstdoende inspecteur veel interesse had in mijn verhaal”, zegt Guy Van Cauteren nog.

De politie spreekt dat tegen. “We hebben de camerabeelden opgevraagd en bekeken. Het onderzoek loopt nog steeds”, reageert Dirk Van de Sande, woordvoerder van de zone Mechelen-Willebroek.

Ondertussen heeft de verzekeraar van Guy Van Cauteren de schade van meer dan 1.000 euro wel al vergoed. “Gelukkig had ik nog een omniumverzekering lopen, omdat ik mijn twee dochters leerde rijden. Voor de franchise van 250 euro moest ik wel zelf opdraaien. Al gaat het mij vooral om het principe: je denkt dat je auto veilig staat in een dure, bewaakte parking, maar dat is dus niet zo”, zegt de man nog.

Indigo, dat parking Grote Markt uitbaat, reageerde niet op onze vraag om een reactie.

MEEST RECENT

Vastgoed

Auto's in de kijker

Jobs in de regio