Toptennisser Djokovic opent gratis restaurant: “Ik heb toch genoeg verdiend om heel Servië te voeden”

Foto: AFP

Toptennisser Djokovic opent gratis restaurant: “Ik heb toch genoeg verdiend om heel Servië te voeden”

Print

12-voudig Grand Slam-winnaar Novak Djokovic heeft in zijn tenniscarrière al heel wat centjes verzameld. “Genoeg om heel Servië te voeden”, vatte de 30-jarige Serviër het samen. Met zijn derde restaurant toont hij dat: hij biedt er gratis eten aan voor daklozen en “mensen in nood”.

“Geld is geen probleem voor mij: ik heb genoeg verdiend om heel Servië te voeden”, vertelde Djokovic, momenteel de nummer zes van de wereld in het mannentennis. “Ik denk dat de mensen dit verdienen na alle steun die ze mij al gaven.”

Dat geld geen probleem is, moge duidelijk zijn. Alleen al met prijzengeld verdiende hij al meer dan 120 miljoen euro en daar komen nog zijn (lucratieve) sponsordeals bij.

Hoe de gasten moeten bewijzen dat ze dakloos of in nood zijn en dus recht hebben op gratis eten, is nog niet geweten.

Het is al zijn derde restaurant na “Novak” in Belgrado en het vegetarische “Eqvita” in Monte Carlo. Het zit in de genen want ook zijn ouders waren restaurantuitbater: “Dankzij mijn familie heb ik altijd al een band gehad met eten en als atleet werd het nog belangrijker. Eten is mijn passie”, liet hij eerder al optekenen.

MEEST RECENT