© REUTERS

Aanrandingsschandaal Harvey Weinstein: echtgenote vraagt scheiding aan

Het uitdijend aanrandingsschandaal rond Hollywood-producer Harvey Weinstein kost hem niet alleen zijn job bij het filmbedrijf dat hij samen met zijn broer oprichtte, ook zijn tienjarig huwelijk met Georgina Chapman moet eraan geloven. The Washington Post schrijft dinsdag dat Chapman in een mededeling aan het magazine People heeft aangekondigd dat ze haar man zal verlaten.

De 65-jarige Weinstein en de 41-jarige Chapman zijn tien jaar getrouwd en hebben twee kinderen. Dat huwelijk lijkt afgelopen nu het aantal actrices die Weinstein zou hebben benaderd, blijft aanzwellen. Zo zouden onder meer ook Gwyneth Paltrow en Angelina Jolie ongewenst benaderd zijn geweest door een van Hollywoods belangrijkst figuren. Sommige actrices en vrouwen actief in de filmsector zouden zelfs verkracht zijn geweest. In acht gevallen kocht Weinstein een klacht voor aanranding af met het slachtoffer, schreef de New York Times vorige week.

“Mijn hart breekt als ik denk aan al die vrouwen die ongelofelijk geleden hebben door deze onvergeeflijke daden. Ik heb ervoor gekozen mijn man te verlaten”, luidt een deel van Chapmans mededeling.

Chapman is mede-oprichtster van modehuis Marchesa. Verschillende vooraanstaande Amerikaanse vrouwen lieten zich door haar kleden, onder wie de voormalige first lady Michelle Obama. De Obama’s lieten dinsdag weten dat de recente berichtgeving over Weinstein hen doet “walgen”.