Weergaloze Lionel Messi schiet Argentinië met hattrick naar WK (ondanks een rampzalige start)

Print
Weergaloze Lionel Messi schiet Argentinië met hattrick naar WK (ondanks een rampzalige start)

Foto: EPA-EFE

Argentinië stond dinsdagnacht voor de match van de waarheid op het veld van Ecuador. Ondanks een vroege tegengoal zorgde Lionel Messi en enkel Lionel Messi ervoor dat de Albiceleste volgende zomer naar het WK in Rusland mogen. Dankzij een hattrick van ‘Leo’ en een 1-3 zege knokten ze zich naar een derde plaats in de Zuid-Amerikaanse WK-kwalificatiecampagne.

Er stond nog geen minuut op de klok of de Argentijnen keken in Quito al tegen een 1-0 achterstand aan. Door zwak verdedigen kwam Ibarra alleen voor doel en de Ecuadoriaan faalde niet:

Daarna was het echter aan Messi. Eerst scoren op aangeven van Angel Di Maria, dan een streep binnenknallen na een balverovering op de rand van de zestien en tot slot de bal heerlijk binnenkrullen na een solo. Een, twee, drie: hattrick voor Messi en Argentinië naar het WK.

Dankzij de 1-3 zege schoppen de Argentijnen het namelijk van de zesde naar de derde plaats in de eindstand en zijn ze zeker van een WK-ticket. Ook Brazilië, Uruguay en Colombia zijn zeker van een WK-ticket. De nummer vijf, na vannacht is dat Peru, moet het nog uitvechten met Nieuw-Zeeland.

Peru speelde namelijk 1-1 gelijk tegen Colombia, terwijl Brazilië Chili een kater bezorgde door met 3-0 te winnen en de Chilenen naar plek zes te verwijzen. Uruguay won met 4-2 van Bolivia, terwijl Paraguay 0-1 onderuit ging tegen Venezuela en zevende eindigt.

De eindstand:

1) Brazilië - 41 punten

2) Uruguay - 31

3) Argentinië - 28

4) Colombia - 27

5) Peru - 26

Chili valt met 26 punten maar met een minder doelpuntensaldo buiten de top vijf. Peru heeft er namelijk een van +1, het Chili van Alexis Sanchez een van -1.