© Photo News

Kim De Gelder overgeplaatst naar gevangenis van Gent

Kim De Gelder, de dader van de steekpartij in het kinderdagverblijf Fabeltjesland in 2009, is overgeplaatst van de gevangenis van Brugge naar die van Gent. Dat bevestigt zijn advocaat Jaak Haentjens. “Hij zit nu ongeveer een maand in Gent. Of dat positief is, dat is nog te vroeg om te evalueren.”

De Gelder verblijft al ongeveer een maand in de Gentse gevangenis aan de Nieuwewandeling. “De periode van een zestal maanden in Brugge was afgelopen, daardoor was het uitkijken naar iets anders. Terugkeren naar Oudenaarde was geen optie, omdat er daar geen uitgesproken psychiatrische afdeling is”, zegt advocaat Haentjens, die altijd heeft gepleit voor een internering omdat De Gelder schizofreen zou zijn. “Of de verplaatsing positief is voor De Gelder, dat is nog te vroeg om te evalueren. Ik vrees dat hij daar niet veel zal veranderen. Zijn toestand is nog niet verbeterd.”

© BELGA

Het Gentse hof van assisen veroordeelde Kim De Gelder op 22 maart 2013 tot levenslang voor vier moorden en 25 moordpogingen. De jury achtte De Gelder toerekeningsvatbaar en schuldig aan de moord op de 72-jarige Elza Van Raemdonck in Vrasene op 16 januari 2009. Ook aan de moorden op 23 januari 2009 op de twee baby’s Corneel en Leon en de 54-jarige kinderverzorgster Marita Blindeman in kinderdagverblijf Fabeltjesland in Sint-Gillis-Dendermonde, werd De Gelder schuldig verklaard. De Gelder was ook schuldig aan de moordpoging op de 22 aanwezigen in Fabeltjesland en de moordpoging op het gezin in Vrasene, buren van Elza Van Raemdonck.

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

MEER OVER