© ISOPIX

Vermoord personage Karel Deruwe keert na 18 jaar terug in ‘Familie’: dit vinden zijn collega’s ervan

Achttien jaar nadat zijn personage de dood vond in de serie, zal acteur Karel Deruwe binnenkort weer zijn intrede doen in ‘Familie’, niet als een nieuw personage maar wel gewoon als Guido, hetzelfde personage dat eerder vermoord werd. “Was Guido dan toch niet zó dood”, lacht zijn voormalige tv-zoon Erik Goossens. En wat denken de andere acteurs van de terugkeer van Deruwe?

nkdr

“Ik ben blij voor Karel”, klinkt het bij Erik Goossens, die jarenlang Peter speelde in ‘Familie’, aan Dag Allemaal. “Hij kan zich nog eens tonen aan een breed publiek. Da’s mooi. Maar inderdaad, veel zal afhangen van hoe ze hem terug in dat verhaal gaan schrijven. Was Guido dan toch niet zó doodgestoken? En heeft hij zich jarenlang verscholen in Afghanistan, waar hij in stilte aan zijn terugkeer heeft gewerkt? Ze zullen wel iets beters vinden zeker?”

Ook Martine Jonckheere, die Guido’s echtgenote Mary-Rose speelde in de beginjaren van ‘Familie’, is blij hem te zien terugkeren. “Het kan misschien de ogen openen van andere tv-makers: het is niet omdat je een zekere leeftijd hebt, dat je als acteur uitgerangeerd bent.”

De 66-jarige acteur Hans Royaards kan het weinig schelen. Nadat Marie-Rose van Guido scheidde, was het zijn personage Hugo dat haar hart veroverde. Hoewel hij veel tijd op de set doorbracht met Deruwe, kan hij kort zijn over diens terugkeer: “Ze doen maar, ik richt me liever op mijn eigen werk. Je ziet me binnenkort in de film ‘Verborgen Verlangen’, met mijn goede vriendin Janine Bisschops. Zoals Janine, van de ene soap naar de andere overstappen, da’s pas fun.”

Een sentiment dat acteur Luk De Koninck ook maar al te goed begrijpt. “Van ‘Thuis’ nog eens naar ‘Familie’, ’t lijkt me ook wel iets”, grapt hij. “Wat als William in ‘Thuis’ uit de gevangenis zou ontsnappen en opduikt in ‘Familie?’”

Het personage van De Koninck zou in elk geval wel makkelijk weer geïntroduceerd kunnen worden in ‘Familie’. Dokter Maeterlink vertrok namelijk naar Amerika, “niets sluit uit dat hij het daar nu wel gezien heeft. Nu, voor Karel is dit fantastisch nieuws. Ik vind het heel tof voor hem.”

MEER OVER Dag Allemaal