Kopers van peperdure iPhone 8 hebben allen dezelfde klacht, maar Apple vindt het “geen groot probleem”

Voor een prijskaartje van meer dan 1.000 euro verwacht je een toestel dat perfect in orde is. Toch blijkt er een probleem te zijn met de splinternieuwe iPhone 8 Plus. De mobiele telefoon breekt open doordat de batterij zwelt, zo laten verschillende klanten weten aan het multimediabedrijf. Volgens Apple is het voorval “geen groot probleem”.

mrra

Foto’s van gloednieuw iPhones die open gebarsten zijn, wanneer ze voor de allereerste keer worden opgeladen. Beelden van een kapotte peperdure mobiele telefoon, nog voor hij eenmaal gebruikt is. Enkele klanten van de nieuwe telefoon zijn allesbehalve tevreden en posten hun bewijzen op Twitter. “Het scherm barst open door een te grote batterij”, zeggen ze allemaal.

Hier staat ingevoegde content uit een social media netwerk dat cookies wil schrijven of uitlezen. U heeft hiervoor geen toestemming gegeven.

Hier staat ingevoegde content uit een social media netwerk dat cookies wil schrijven of uitlezen. U heeft hiervoor geen toestemming gegeven.

Steeds meer klachten komen naar boven in onder andere China, Taiwan, Griekenland, Canada en Japan en dat maakt de klanten ongerust. Zij betalen echter grof geld, maar zijn nu bang dat er wellicht problemen zijn voor hun veiligheid wanneer ze de nieuwe toestellen gebruiken.

“Geen groot probleem”

Volgens de berichtgeving zou er geen sprake zijn van een explosie of verbrande onderdelen. Gebruikers komen dus nooit in de gevarenzone. De peperdure iPhone 8 Plus overleeft het voorval echter niet. Er zullen nieuwe onderdelen nodig zijn om het toestel opnieuw aan de praat te krijgen.

Een woordvoerder van Apple reageerde tegen VICE News dat er echter “geen groot probleem” was en dat het gaat om enkele geïsoleerde gevallen. Miljoenen anderen zouden wel een perfect functionerend toestel gekregen hebben sinds de lancering vorige maand. “We onderzoeken het verder en we beloven de batterij te vervangen bij de kleine groep mensen die er last van heeft”, klinkt het bij het bedrijf.