Eerste ’Antwerp Art Fair’ toont duizenden “betaalbare kunstwerken”

In de hallen van Antwerp Expo vindt vanaf donderdagavond de eerste editie van de ‘Antwerp Art Fair’ plaats, een internationale beurs voor hedendaagse kunst. In totaal tachtig buitenlandse en Belgische galerijen stellen er zo’n 3.000 werken tentoon. Het grootste gedeelte is vrij tot zeer betaalbaar, klinkt het bij de organisatie.

Kunstliefhebbers, -verzamelaars en bezoekers kunnen vanaf donderdagavond tot en met zondag in Antwerp Expo werken ontdekken van onder meer Pablo Picasso, Karel Appel en Joan Miró. De eerste editie toont beelden, schilderijen, foto’s en keramiek.

De Franse organisatie is al zes jaar actief en komt, na Brussel, ook voor het eerst naar Antwerpen. Men wil bewust laagdrempelig werken. “We pakken het erg ‘relax’ aan, met ook mogelijkheid om de kinderen mee te nemen, en een glas te drinken. Het aanbod is gevarieerd en toegankelijk. Hier vind je bijvoorbeeld geen conceptuele werken, waar je uitleg bij moet krijgen. We willen de bezoeker gewoon een wauwgevoel geven”, zegt organisator Serge Beninca, die er ook op wijst dat in Antwerpen en Vlaanderen heel wat koopkracht aanwezig is.

“Het blijft relatief, maar het grootste deel van de werken is met zo’n 5.000 tot 10.000 euro erg betaalbaar. Al zijn er ook werken die 50.000 tot 100.000 euro of nog meer kosten. De echt dure werken, die vind je op andere beurzen”, klinkt het nog.

De organisatie hoopt voor de eerste van voorlopig drie geplande edities op zo’n 10.000 tot 15.000 bezoekers.

Vastgoed

Jobs in de regio