© BART DEWAELE

De Wever: “Ik zie coalitie met Groen niet zitten en ik denk zij ook niet”

Voor het eerst sinds 2015 kruisten alle Vlaamse partijvoorzitters dinsdagavond nog eens de degens op het studentendebat aan de Universiteit Antwerpen. Ook de resultaten van de politieke peiling van uw krant kwamen even aan bod. De Wever benadrukte dat hij in Antwerpen zijn Zweedse coalitie trouw wil blijven en dat N-VA het niet ziet zitten om met Groen samen te werken.

inke

“Ik zie dat niet zitten en ik denk zij ook niet”, zei Bart De Wever. “Ik hoop dat de kiezers de kaarten zo schudden dat er een logische coalitie gevormd kan worden.”

Op de vraag of Groen in coalitie zal treden met sp.a, was Groen-voorzitster Meyrem Almaci kort. “We moeten niet rond de pot draaien. We zijn inderdaad ons huiswerk aan het doen. Maar welke bondgenootschappen gevormd zullen worden, is een debat dat wij met onze leden aangaan. Onze leden zijn daar nu over aan het debatteren. Wanneer ze daarmee klaar zijn, zullen we daarover communiceren.”

“Daar zijn jullie al zes maanden mee bezig”, lachte Bart De Wever. Waarop John Crombez (sp.a) zijn steun voor de werkwijze uitsprak. “We zijn er trouwens altijd heel open over geweest dat we het gesprek met Groen al zijn aangegaan. Maar het is blijkbaar voor sommigen vreemd te begrijpen dat we daarover op een democratische en intern wijze proberen over te beslissen.”

Herbekijk hier de resultaten van onze verkiezingspeiling

Vastgoed

Jobs in de regio