Sidder en beef: het is bijna gedaan met onze planeet

Foto: ss

Sidder en beef: het is bijna gedaan met onze planeet

Print

Sidder en beef. En zondig nog een keer. ’t Zal de laatste keer zijn. Althans als we doemdenker David Meade mogen geloven. Volgens hem hebben we nog tijd tot 15 oktober om er het beste van te maken op deze planeet.

Dat zijn eerdere voorspellingen niet zo accuraat waren, doet er voor hem niet toe. En dat de wereld afgelopen weekend niet is vergaan evenmin.

Want hoe klonk zijn voorspelling ook alweer? Juist ja, op 23 september zou het definitief gedaan zijn met ons. En hij had de Bijbelse teksten als bewijs: “Er zullen tekenen zijn aan zon, maan en sterren. En op aarde zullen volkeren in angst verkeren, radeloos door het gebulder van de zee.”

De zonsverduistering in de Verenigde Staten, de recente stoet orkanen… Allemaal geen toeval, zo zegt David Meade.

Ellende

Maar dat onze planeet daardoor in één weekend tijd niet helemaal naar de filistijnen was, had Meade naar eigen zeggen wel verwacht. Dat wil echter niet zeggen dat hij alles nu positiever inziet. Allesbehalve zelfs. Hij focust zich nu gewoon op een andere datum: 15 oktober 2017.

“Dat is de belangrijkste datum van deze eeuw en van dit millennium”, schrijft Meade op zijn website. “Het begin van het einde start vandaag. De wereld gaat zeven jaar ellende tegemoet. Er zullen zeven jaar lang catastrofale gebeurtenissen plaatsvinden. Wacht maar tot midden oktober. Ik denk niet dat je teleurgesteld zult zijn.”

Of misschien wel. Het is maar hoe je ’t bekijkt…

MEEST RECENT