Heist verspeelt leidersplaats aan Lommel

Foto: SMB

Heist verspeelt leidersplaats aan Lommel

Print
Heist verloor de topper tegen Lommel met 2-4 en het is zijn leidersplaats kwijt, niet toevallig aan de Limburgers die een meer dan degelijke indruk nalieten in het Sportcentrum. Voor de Heistenaren zijn het de eerste verliespunten van het seizoen.

De bezoekende troepen van coach Wouter Vrancken startten sterk. En al na tien minuten kenden zij succes met een goal van De Bruyn. Nog voor het eerste half uur rond was had Lommel al een tweede keer gescoord. Gueroui mikte tussen de palen en kende succes, al had hij wel meeval dat zijn bal afweek. De thuisploeg was niet aangeslagen en reageerde gevat met de aansluitingstreffer van Kabeya. Een belangrijke fase kort daarna toen Kabeya op aangeven van Napoléone de bezoekende keeper Clepkens tot een meer dan prima redding dwong. In plaats van 2-2 werd het wat later 1-3. Een goal van Sula, het zou later in de match een belangrijk doelpunt zijn. De marge stond weer op twee goals, zo kort voor de rust. Na de pauze probeerde Heist de bakens nog te verzetten en op die manier de aansluitingstreffer snel te scoren, maar niets bleek minder waar. Het werd zelfs 1-4, goal van Valcke.

De match was gespeeld en daar kon de laatste treffer van de avond van Orye niks meer aan veranderen. Voor Heist dus het eerste puntenverlies van dit seizoen. Bovenaan is het haasje over tussen Heist en Lommel. De Limburgers zijn na vijf speeldagen de nieuwe leider, mét één punt voorsprong op Heist en Dessel. Bij Heist koos coach Keleman opnieuw voor de fitte Daan Matterne in de verdediging. Eén gele kaart, voor Matthieu Troonbeeckx.

 

MEER VOETBALNIEUWS