Middelvinger kost Dele Alli duel tegen Slovenië

De Engelse international Dele Alli mist volgende week donderdag (5 oktober) de WK-kwalificatiewedstrijd in het Londense Wembley tegen Slovenië. De 21-jarige middenvelder van Tottenham Hotspur is geschorst vanwege het opsteken van zijn middelvinger in de interland begin deze maand tegen Slovakije. De wereldbond FIFA beschouwde dit gebaar als onsportief. Alli moet ook een boete van 5.000 Zwitserse frank (ruim 4300 euro) betalen.

Alli stak in het WK-kwalificatieduel met Slovakije (2-1-zege) zijn middelvinger op, nadat hij kort daarvoor een duw had gekregen van de Slovaak Martin Skrtel. Scheidsrechter Clément Turpin liet echter doorspelen, waardoor het leek alsof het gebaar voor de arbiter was bedoeld. De voetballer van de Spurs liet op Twitter weten dat de actie als grapje bedoeld was tegen zijn eigen teamgenoot Kyle Walker.

De tuchtcommissie van de FIFA was er niet van overtuigd dat Alli het gebaar richting de arbiter maakte, maar oordeelde het als een beledigend en onsportief gebaar. Engeland leidt in groep F met 20 op 24 voor Slovakije (15), Slovenië en Schotland (14) en heeft de kwalificatie zo goed als op zak.