Zo weet je of jouw outfit zilveren of gouden juwelen nodig heeft

Foto: Myabay

Mode

Zo weet je of jouw outfit zilveren of gouden juwelen nodig heeft

Print
De juiste juwelen bij je outfit combineren kan soms tricky business zijn. Zilveren of toch gouden accessoires? Met deze tips hoef je nooit meer te twijfelen!

Baseer je op…jezelf!

Een handig trucje om te weten welke juwelen jou het best staan, begint bij jezelf. Check de ondertoon van je huid door naar je polsen te kijken. Zijn je aders blauw? Dan heb je een koele ondertoon en kies je best voor zilveren juwelen. Heb je groenige aders, dan heb je een warme ondertoon en sta je het best met goud.

Niet alleen je aders (gelukkig maar), maar ook je uiterlijk speelt een rol. Mensen met bruine ogen staan over het algemeen beter met gouden juwelen, blauwe of groene ogen met zilveren.

Kijk naar de stijl van je outfit

Natuurlijk speelt ook je outfit een rol bij je keuze. Zilveren accessoires vallen vaak minder op dan gouden exemplaren. Voor een sportieve outfit, denk sneakers en een bomberjack, zijn ze dus perfect. To take it up a notch zijn gouden juwelen dan weer de beste keuze. Een simpele zwarte jurk bijvoorbeeld steekt mooi af tegen het klassieke goud.

Toch niet helemaal zeker over je keuze? Kijk dan naar de kleuren van je outfit. Pastel-of neontinten werken het best met zilver. Aardetinten, zoals kakigroen of beige, hebben de “warmte” nodig van gouden juwelen.