© evdw

Hans Van Hees verwerkt Stabroek in litho's

Hans Van Hees ontwierp voor de gemeente een nieuw artistiek relatiegeschenk. Heemkundige Kring Molengalm selecteerde tien kenmerkende locaties en de Zandhovenaar maakte er litho’s van.

evdw

Burgemeester Rik Frans (N-VA) deed voor de ontwerpen beroep op de kennis van Heemkundige Kring Molengalm en de artistieke gaven van Hans Van Hees. “De Zandhovense kunstenaar is voor ons geen onbekende. Hij restylede eerder al het gemeentelogo en is ook de ontwerper van de Gulden Garve, een erebeeld dat wordt uitgereikt aan inwoners die de naam van de gemeente uitdragen tot ver buiten de grenzen”, vertelt Frans. “Van Molengalm kreeg ik een reeks ­foto’s van tien kenmerkende locaties in de gemeente. Aan de hand daarvan ontwierp ik tien ­litho’s. Die werden gedrukt op kwaliteitspapier en verzameld in een gepaste verpakking”, legt Hans Van Hees uit.

“Omdat we slechts honderd exemplaren lieten maken, krijgt het geschenk een extra waarde. Verdienstelijke burgers en hoogwaardigheidsbekleders die de gemeente bezoeken kunnen rekenen op een exemplaar”, voegt schepen Herman Jongenelen (CD&V) toe.

Het eerste exemplaar van het nieuwe artistieke relatiegeschenk werd overhandigd aan heemkundigen Ward Mous en Swa Elseviers van Molengalm.

Vastgoed

Auto's in de kijker

Jobs in de regio