Politie sluit drugscafé: “Hasj, cannabis en cocaïne aangetroffen”

Foto: Wim Hendrix

Politie sluit drugscafé: “Hasj, cannabis en cocaïne aangetroffen”

Print
Borgerhout -

In café El Classico in de Florastraat in Borgerhout heeft de Antwerpse politie maandagavond een razzia gehouden. Het is al de zoveelste inval in het betrokken pand, maar ondanks eerdere sluitingen gaat het pand telkens opnieuw open met andere uitbaters en andere vennootschappen als structuur.

“De wijkwerking heeft daar bijstand verleend aan de FOD Toezicht op de Sociale Wetten”, bevestigt politiewoordvoerder Wouter Bruyns.

Op het moment van de inval waren in de zaak achttien personen aanwezig. “Sommigen hadden drugs op zak”, aldus nog Bruyns. “Anderen lieten wellicht drugs op de grond vallen want in de rokersruimte werden op de grond verdovende middelen aangetroffen. Bij vier klanten werden kleine hoeveelheden hasj, cannabis en cocaïne aangetroffen.”

De politie nam ook twee gsm’s en een som geld in beslag. “Op last van het parket werd het café verzegeld”, besluit Bruyns.

Doorn in het oog

De verkopers die drugs in het café dealen, zijn bijna zonder uitzondering illegalen. Voor de buurtbewoners is het café al langer een doorn in het oog, ook al omdat bepaalde jongeren uit de buurt er hun cannabis komen kopen.

MEEST RECENT

Vastgoed

Auto's in de kijker

Jobs in de regio