Zo treffen buurtbewoners Ossenmarkt aan ochtend na opening van academiejaar

Foto: rr, JHS

Zo treffen buurtbewoners Ossenmarkt aan ochtend na opening van academiejaar

Print
Antwerpen -

In Antwerpen is maandag het nieuwe academiejaar op gang getrapt. Na de onvermijdelijke plichtplegingen op de campussen, barstte later op de dag het feestgedruis op het Sint-Jansplein en in de studentenkroegen los. Heel wat jongeren zijn vanochtend dan ook ongetwijfeld opgestaan met een kater. Ook een aantal buurtbewoners werd wakker met een minder fijn gevoel, maar dat had dan meer te maken met de aanblik van het straatbeeld dan met de eigen alcoholconsumptie.

Op de Facebook-buurtgroep ‘Buurtcomité Stadscampus’ werd een filmpje geplaatst van de Ossenmarkt ‘the morning after’. De korte video laat weinig aan de verbeelding over. Het plein ligt bezaaid met etensresten, bekers met bodempjes flets geworden bier en hopen braaksel.

“The day after the afterparty... we gaan enkele stevige weken tegemoet! Sterkte aan de veegploegen van Stad Antwerpen!”, zo leest het bijschrift bij het filmpje.

In de commentaren onder het filmpje maken enkele mensen zich boos over het feit dat het stadsbestuur geen oren heeft naar de grieven van de buurt om de huisvuilophaling niet te laten plaatsvinden op de ochtend na een studentenfeest.

“Kwestie dat de studenten niet te veel speelgoed hebben”, zo verwijst iemand naar de her en der verspreide vuilniszakken die in de vooravond door de buurtbewoners werden buiten geplaatst.

MEEST RECENT

Vastgoed

Auto's in de kijker

Jobs in de regio