Zowat 360 Chinezen geblokkeerd op luchthaven Luik

Foto: Photo News

Zowat 360 Chinezen geblokkeerd op luchthaven Luik

Print
Glain / Liège / Rocourt / Bressoux / Jupille-sur-Meuse / Wandre / Grivegnée / Angleur / Chênée -

Ongeveer 360 Chinezen die maandagvoormiddag huiswaarts hadden moeten keren vanop de luchthaven van Luik, hebben nog een extra nacht doorgebracht op Belgische bodem. Hun vlucht werd geannuleerd, hoogstwaarschijnlijk door de financiële problemen bij het Russische VIM Airlines, dat de vluchten uitvoert. Dat bevestigt Liège Airport, na een bericht van de Franstalige omroep RTBF.

De vlucht richting China had maandag om 11.00 uur moeten vertrekken. Het vertrekuur werd verschillende keren uitgesteld en uiteindelijk werd de vlucht geschrapt.

“De annulering is niet de schuld van de touroperator of van de luchthaven, maar wel die van VIM Airlines, dat sinds april de verbindingen tussen Luik en China verzorgt”, zegt Christian Delcourt, de woordvoerder van Liege Airport. “Het vliegtuig is geblokkeerd en het zal waarschijnlijk niet onmiddellijk vertrekken, want blijkbaar zijn op andere luchthavens nog toestellen geblokkeerd.”

VIM Airlines liet eerder zelf weten dat het met financiële problemen kampt. “Het werkkapitaal is opgedroogd, de financiering is bevroren en de dienstverlening op de luchthavens is opgeschort”, stelt de maatschappij in een Facebook-bericht.

Ongeveer de helft van de geblokkeerde reizigers kon de nacht doorbrengen op hotel, de anderen overnachtten op veldbedden in de terminal. Er wordt een oplossing gezocht om de reizigers in China te krijgen, bijvoorbeeld op vluchten vanuit andere luchthavens.

(belga)

Nu in het nieuws