United Brands spreekt nakend faillissement tegen: “Echt niet correct”

Archiefbeeld: het ondertussen gesloten United Brands-filiaal te Mechelen. Foto: Patrick Hattori

United Brands spreekt nakend faillissement tegen: “Echt niet correct”

Print
Sint-Katelijne-Waver -

Sportketen United Brands, die zijn hoofdzetel heeft in Sint- Katelijne-Waver, vroeg vorige week bescherming tegen zijn schuldeisers. “Dat we op een faillissement zouden afstevenen, klopt zeker niet”, reageert CEO Marc Piessens.

De Mechelse rechtbank van koophandel plaatste United Brands vorige week onder de wet op de continuïteit van de onderneming (WCO), wat betekent dat het bedrijf tot november dit jaar beschermd wordt tegen zijn schuldeisers.

“Zeggen dat we in de problemen zitten, is echt niet correct. We stapten immers zelf naar de rechtbank omdat we even een ‘rustperiode’ wilden inlassen om orde op zaken te stellen en een doorstart van de onderneming wilden realiseren”, zegt Piessens.

Meir en Bruul

Onder meer op de Meir in Antwerpen en de Bruul in Mechelen verdwenen onlangs enkele grote winkels van United Brands. Piessens bevestigt dat er voorlopig geen plannen zijn om één van hun acht winkels in Gent, Wijnegem, Kortrijk, Sint-Katelijne- Waver, Leuven, Knokke-Heist, Geel of Oud-Turnhout te sluiten.

Nu in het nieuws