Tweede zit in juni? UAntwerpen zal Leuven nog niet onmiddellijk volgen

Tweede zit in juni? UAntwerpen zal Leuven nog niet onmiddellijk volgen

Print
Antwerpen -

De Universiteit Antwerpen wijst het Leuvense voorstel voor de hervorming van het academiejaar niet meteen af, maar wil eerst inzetten op hervormingen binnen de huidige structuur. Zo is vernomen bij de hogeronderwijsinstelling.

De nieuwe Leuvense rector Luc Sels wil het academiejaar vroeger laten beginnen. De eerste zit gebeurt dan voor de kerstvakantie, het tweede semester start vroeger, met kort daarna de examens, en de herexamens worden nog in juni gepland. Met dat plan hebben alle studenten vrij in de kerstvakantie en de zomer.

“In het voorstel van Sels zitten zeker hele goeie elementen”, zegt Ann De Schepper, voorzitter van de Onderwijsraad van UAntwerpen. “Ook wij maken werk van meer permanente evaluatie en van actieve werkvormen. Maar de Universiteit Antwerpen wil in eerste instantie aan die inhoudelijke zaken werken, die allemaal op punt zetten en dan pas streven naar een andere indeling van het academiejaar. De huidige structuur biedt overigens ook al de mogelijkheid om permanente evaluatie en zaken zoals een modulair systeem in te voeren.”

De universiteit wijst ook op “stevige gevolgen” voor bijvoorbeeld de tweede zittijd. “Nu spreiden veel studenten hun examens over juni en augustus/september. Voor studenten die een 7 of een 8 scoorden, is een snelle herkansing mogelijk een goede zaak, maar het spreiden van examens behoort in dat systeem veel minder tot de mogelijkheden.”

MEEST RECENT

Vastgoed

Auto's in de kijker

Jobs in de regio