Enorme vuurzee verwoest grote loods in Mechelen-Noord

Print
Mechelen / Sint-Katelijne-Waver - Op de terreinen van Varec in Mechelen-Noord is in de nacht van zondag op maandag een uitslaande brand uitgebroken in een loods. Brandweerkorpsen uit de hele regio kwamen massaal ter plaatse. Ondertussen is de brand onder controle. Over de oorzaak is volgens de lokale politie nog niets bekend.

Het waren luide knallen die buurtbewoners zondagnacht omstreeks 2u wekten. Toen al had de brand in de loods van zo'n 5.000 vierkante meter op de grens met Sint-Katelijne-Waver zich ontwikkeld tot een enorme vuurzee. De zware brand ging gepaard metershoge vlammen en hevige rookontwikkeling. De brandweerpost Mechelen die als eerste ter plaatse was, vroeg meteen versterking van andere posten in de hulpverleningszone Rivierenland.

Bluswater uit gracht Fort van Walem 

In eerste instantie kwamen meteen drie autopompen en drie tankwagens ter plaatse. Niet alleen uit de Mechelse kazerne, maar onder meer ook uit Duffel en Boom. Omdat er een tekort was aan bluswater liet de coördinerend officier ook het grootwatertransport ontplooien. Zo werd er water uit de gracht rond het Fort van Walem gepompt.

Om na te gaan of de rook schadelijk is, werden ook meetploegen voor gevaarlijke stoffen van de posten Duffel, Berlaar, Lier en Nijlen opgetrommeld. De politie Mechelen-Willebroek had de Antwerpsesteenweg gedeeltelijk afgesloten, maar sinds 16.30 uur is de rijbaan opnieuw vrijgemaakt.

Om de veiligheid in de rest van Mechelen te verzekeren, staat onder meer de post Putte stand-by in de brandweerkazerne in de Dageraadstraat. De uitslaande brand zorgde aanvankelijk voor veel rookontwikkeling, maar aangezien er geen woningen in de directe omgeving staan, waren er geen evacuaties nodig.

 

MEEST RECENT

Vastgoed

Auto's in de kijker

Jobs in de regio