Vrouw brengt dochtertje (2,5) om het leven en wil daarna zelfmoord plegen

Foto: ddl

Vrouw brengt dochtertje (2,5) om het leven en wil daarna zelfmoord plegen

Print
Zemst - Het parket Halle-Vilvoorde heeft een onderzoeksrechter gevorderd voor moord, naar aanleiding van het overlijden van een jonge kleuter in Eppegem (Zemst). Een 27-jarige moeder heeft er zondag haar dochtertje van 2,5 jaar om het leven gebracht. Nadien probeerde ze tevergeefs zelf uit het leven te stappen.

Het waren familieleden van de vrouw die zondagnamiddag de hulpdiensten verwittigden toen ze bij de woning van de vrouw op de Brusselsesteenweg in Eppegem, een deelgemeente van Zemst, aankwamen.

Ze verwittigden de hulpdiensten. Opgeroepen brandweermannen uit Vilvoorde troffen in een barbecue  een verkoold kinderlichaampje aan. Het gaat om het dochtertje van de bewoonster. “Vandaag wordt een autopsie op het gevonden kinderlichaampje uitgevoerd", zegt de parketwoordvoerster Carole Vercarre. "Dit om de identiteit van het kind te kunnen bevestigen en om de doodsoorzaak proberen te achterhalen.

De 27-jarige moeder werd zondagnamiddag ook aangetroffen in de woning. Zij werd met een zware CO-intoxicatie overgebracht naar het AZ Sint-Maarten in Mechelen. Volgens het parket kon ze nog niet verhoord worden en verblijft ze nog steeds onder politiebewaking in het ziekenhuis.

De vrouw van Afrikaanse origine zou depressief zijn geweest en al langer met moordplannen hebben rondgelopen. De vrouw scheidde onlangs van haar man en kon dat zeer moeilijk verkroppen. Ze vertelde dat ook aan naasten.

Wie met vragen zit rond zelfdoding, kan terecht bij de Zelfmoordlijn op het gratis nummer 1813 en op de website www.zelfmoord1813.be.

MEEST RECENT

Vastgoed

Auto's in de kijker

Jobs in de regio