Heist na vier speeldagen stevig aan de leiding

Mboyo Jordy Lokando (Heist) gaat voorbij Ahmet Karadayi. Foto: smb

ASV Geel - Heist: 1 - 3

Heist na vier speeldagen stevig aan de leiding

Print
Het kan niet op voor Heist, vier speeldagen ver en nog steeds staat de ploeg van coach Karel Keleman met het maximum van de punten aan de leiding. De 1-3-zege in Geel was verdiend, al begonnen de bezoekers verre van indrukwekkend aan de partij.

Er waren nog geen tien minuten gespeeld of de bezoekers stonden al 1-0 achter. Een mooi doelpunt van Karadayi. Een bleek Heist op dat moment, de ploeg vond absoluut zijn draai niet in de openingsfase. Het was wachten op een ingeving van Luca Napoléone. Die kreeg de ruimte om van pakweg twintig meter aan te leggen en zijn bal belandde netjes in de bovenhoek. Op dat moment een onverwachte gelijkmaker. De eerste helft was verre van imponerend, voor geen van de twee ploegen.

Na de rust pakte Heist het anders aan. De ploeg zette hoog druk en de Heistenaren begonnen dominant te voetballen en de match naar hun hand te zetten. Maar daarvoor waren doelpunten nodig. En die kwamen er ook. Troonbeeckx zette Ventose op weg naar de 1-2. Laag over de grond, de keeper had geen kans. Heist was de betere nu en het liep wat later verder uit. Na een vrije trap kopte Stig Engelen de 1-3 tegen de netten. Niet voor het eerst dit seizoen dat Engelen bij een stilstaande fase mee oprukt en als verdediger het verschil maakt.

Een marge van twee doelpunten en de partij was ook gespeeld. Bij de bezoekers geen Bounou en Matterne in de basiself. Met beide spelers werden geen risico's genomen. Bounou (enkel) en Matterne (kans op een verrekking). Tambeur en Troonbeeckx kwamen als vervangers aan de aftrap. Kabeya kreeg een gele kaart. En zo blijft Heist met 12 op 12 op plaats één. 

Volgende zaterdag volgt de topper thuis tegen het nummer twee Lommel (10 punten).

MEER VOETBALNIEUWS