Trump volgt “vernietiging van Noord-Korea”-speech op met bizarre toespraak over Afrika

President Trump heeft woensdag zijn reeks van opmerkelijke uitspraken tijdens zijn eerste VN-optreden voortgezet. Een dag nadat hij over de mogelijke “vernietiging van Noord-Korea” repte, sprak de Amerikaan voor een groep van Afrikaanse regeringsleiders. Daar verzon Trump een land en feliciteerde hij de leiders met een bizarre reden.

rrln

Trump was woensdag gastheer bij een lunch voor Afrikaanse regeringsleiders tijdens de Algemene Vergadering van de Verenigde Naties (VN). Daar hield hij een speech die al snel van de rails liep. De president begon zijn toespraak met de economische vooruitzichten van het Afrikaanse continent en de potentiële handelsrelaties met de Verenigde Staten.

“Afrika heeft een geweldig potentieel voor zakenlieden”, aldus Trump over het continent. Toen maakte de Amerikaanse president een bizarre opmerking. “Ik heb zoveel vrienden die naar jullie landen gaan om rijk te worden”, zei hij tegen de regeringsleiders. “Daar feliciteer ik jullie mee. Ze geven veel geld uit”, kwam er nog achteraan.

‘Nambia’

Daarnaast had Trump duidelijk zijn geografie niet op orde. Hij sprak namelijk herhaaldelijk over het land ‘Nambia’ in plaats van Namibia (Namibië), een pijnlijke politieke blunder. “De gezondheidszorg in Nambia wordt alsmaar beter”, prees Trump het niet-bestaande land onder meer.

Noord-Korea vernietigen

De Amerikaanse president zorgde dinsdag al voor heel wat ophef toen hij voor de Algemene Vergadering van de VN onder meer sprak over de mogelijkheid Noord-Korea ”volledig te vernietigen”. Verder noemde hij de Noord-Koreaanse leider Kim Jong-un rocketman, naar aanleiding van de aanhoudende rakettests.

In een reactie noemde de Noord-Koreaanse minister van Buitenlandse Zaken de speech “hondengeblaf”.

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

MEER OVER