Twee goals in twee minuten nekken moedig Heist

Foto: Photo News

Twee goals in twee minuten nekken moedig Heist

Print

Heist ligt uit het bekertornooi, geen mens die het vooraf anders verwacht had. Twee goals in twee minuten rond het half uur nekten de goede bedoelingen van Heist. Want de bezoekers waren niet naar Luik afgereisd om zich negentig minuten in te graven. Ze grepen hun kans waar dat kon. Een uitgekookter Standard won met 4-0, een goaltje hadden die van Heist wel verdiend.

Twee goals in twee minuten nekken moedig Heist
Foto: Photo News

Heist startte met dezelfde elf als tegen Aalst. Logisch na drie competitiezeges op rij. Een karig gevuld Sclessin met een thuisploeg die zich in een heel ongebruikelijke geel-zwarte outfit presenteerde. Het bezoekersvak was vol gelopen met om en bij de vijfhonderd enthousiaste Heistse supporters. Nooit eerder nam Heist zoveel volk mee op verplaatsing. Eerste dreiging van de thuisploeg bij een vrijschop van Mpoku, die over knalde. Aanvankelijk druk van Standard, waar Heist alles behoorlijk kon opvangen. Al zochten de bezoekers te snel de lange bal om de spitsen Ventose en Kabeya te bereiken. Tot Napoleone vanop de flank voortrok en Kabeya maar net naast schoot.

Heist was niet gekomen om zich zomaar in te graven en zich als een mak lammetje te laten opeten. Stroobants moest in de voeten van Sa. Napoleone knalde over. De leider uit eerste amateur toonde zich. Tot op het halfuur de Rouches in een mum van tijd twee ferme tikken uitdeelden. Carlinhos zette zich door en schoot laag binnen, twee minuten later een harde knal van Marin en 2-0. Een heel koude douche. Al moest Gillet direct daarop Napoleone van de aansluitingstreffer houden. Geen briljant voetbal van Standard, zakelijk maar wel een riante voorsprong aan de rust.

Twee goals in twee minuten nekken moedig Heist
Foto: Photo News

Heist gooide na de pauze Troonbeeckx in de strijd voor Ventose. En het waren de Heistenaren die voor het eerste gevaar zorgden. Kabeya krulde een vrijschop niet ver naast. Al miste Sa een teen om er 3-0 van te maken. Stroobants moest zich opnieuw tonen op een poging van Sa. De tweede helft verloor aan spankracht, jammer toch wel van de twee tegendoelpunten voor de pauze die elkaar snel opvolgden. Na een dik uur spelen kreeg je het gevoel dat de partij in een definitieve plooi lag. Zeker toen Marin de bal aanreikte voor Sa, die gewoon niet meer kon missen. Drie doelpunten, dat zou Heist niet meer ophalen. De vierde Luikse goal leek wel een kopie van de derde. Cop kon van dichtbij voor een leeg doel alleen maar scoren. Bijna kwamen de gasten aan wat toch wel een verdiende tegengoal zou zijn. Gillet redde een knappe kopbal van Engelen. Bambi Nganza kon niet uithalen op een voorzet van Napoleone.

STANDARD: Gillet, Agbo, Ndongala (69’ Luchkevych), Marin, Fai, Carlinhos (82’ Djenepo), Luyindama, Cavanda, Laifis, Mpoku, Sa (66’ Cop).

HEIST: Stroobants, Wijns, Webers, Engelen, Ventose (46’ Troonbeeckx), Napoleone, Bounou (68’ Orye), Kabeya (61’ Bambi Nganza), Matterne, Englebert, Lokando.

TOESCHOUWERS: 5684.

SCHEIDSRECHTER: Nathan Verboomen.

DOELPUNTEN: 30’ Carlinhos 1-0, 32’ Marin 2-0, 64’ Sa 3-0, 70’ Cop 4-0.

GELE KAARTEN: 26’ Webers, 49’ Mpoku, 65’ Ndongala, 76’ Bambi Nganza, 86’ Napoleone, 90’ Matterne.

RODE KAART: 74’ Mpoku (2x geel).

MEER VOETBALNIEUWS