© Shutterstock

Mama bedenkt liefste manier om zoontje door moeilijke dagen te helpen

Je kindje afzetten aan de schoolpoort is voor sommige mama’s niet makkelijk, zeker als je weet dat je oogappel huilt van gemis. De Britse mama Louise Mallett maakte het mee en heeft er nu iets op gevonden om altijd ‘aanwezig’ te zijn.

vwh

Louise tekent voor een schooldag twee hartjes op haar zoontje: eentje op zijn handpalm en eentje op zijn arm voor het geval dat het exemplaar op zijn hand zou vervagen. Op haar eigen handpalm staat ook een hartje. De tekeningen doen dienst als knuffelknopjes, die ze voor de schooldag even ‘opladen’ door elkaars hand vast te houden.

Als het ventje zijn mama mist, wil ze dat hij op het hartje drukt om haar een knuffel te zenden. Zij kan dan ook op de ‘knop’ in haar handpalm duwen om hem een knuffel terug te sturen en te steunen vanop afstand.

Wat blijkt? Het eenvoudige maar geniale trucje heeft gewerkt. Het jongetje kwam ’s avonds thuis met het goede nieuws dat hij had gedrukt, alle knuffels goed had ontvangen en daardoor niet had geweend. Mama Louise deelde een foto van de hartjes in hun handpalmen op haar Facebookpagina en het enthousiasme is groot: de post werd al bijna duizend keer geliket.

NIET TE MISSEN