Zware mishandeling op camping levert vijf jaar celstraf op

John V.d.L. (met wit pak) en Joost E. (met groene vest) worden geboeid weggebracht. Foto: ima

Zware mishandeling op camping levert vijf jaar celstraf op

Print
Ravels -

Voor de gruwelijke mishandeling van zijn liefje in een chalet in Poppel (Ravels) is John V.d.L. (25) uit Zwolle veroordeeld tot vijf jaar celstraf. De rechter achtte de moordpoging evenwel niet bewezen. Zijn kompaan Joost E. (21) uit Hengelo kreeg twee jaar voor schuldig verzuim.

Er kwam op 12 december 2016 een speciale politie-eenheid aan te pas om een 21-jarige vrouw en hun baby van zes maanden te bevrijden uit een chalet op de camping Tulderheyde in Poppel. Een nacht lang was ze mishandeld en afgeranseld door haar vriend John V.d.L.

Het slachtoffer werd naar eigen zeggen gestampt en geslagen. Haar partner zou haar ook hebben geprobeerd te wurgen met een broekriem. Dat leverde John V.d.L. de betichting van ‘poging tot moord’ op. Het Openbaar Ministerie vorderde twee weken geleden nog negen jaar celstraf.

Maar de rechter achtte het niet bewezen dat de jongeman de intentie had zijn liefje te doden. Ook van voorbedachtheid was volgens de rechtbank geen sprake. “De feiten kaderen in een aaneenschakeling van geweld”, oordeelde de rechter. John V.d.L. werd schuldig bevonden aan het toebrengen van slagen en verwondingen met arbeidsongeschiktheid, bedreigingen en gijzeling.

Joost E. verbleef eveneens in de chalet. Hij kreeg twee jaar cel wegens schuldig verzuim. Omdat hij op de loop was voor de Nederlandse justitie durfde hij de hulpdiensten niet te bellen. Toen hij tussenbeide was gekomen, sloeg John V.d.L. hem een bloedneus.

De twee mannen werden ook vrijgesproken van de verkrachting van het meisje. Het slachtoffer deed pas een week na de gruwel aangifte van de verkrachting. John V.d.L. en Joost E. beweerden dat de seksuele handelingen met haar toestemming gebeurden. “Het slachtoffer heeft haar medewerking aan het onderzoek van de deskundige stopgezet”, zei de rechter. “Er is geen overtuigend element om de ene verklaring boven de andere te verkiezen.”

MEEST RECENT

Vastgoed

Auto's in de kijker

Jobs in de regio