© Leo De Nijn

Mechelen wil dementievriendelijke stad worden

In dienstencentrum De Schijf werd tijdens een inspiratiedag rond dementie een charter ondertekend om dementie nog meer uit de taboesfeer te halen. Dat is nodig, want in Mechelen zijn momenteel zo’n 1200 mensen met een vorm van dementie.

Leo De Nijn

Het stadsbestuur en het Sociaal Huis organiseerden voor het eerst een ‘Dag van Dementie’. Op het programma stonden enkele leerrijke inspiratiemomenten en projecten. Hoogtepunt van de namiddag was de ondertekening van de engagementsverklaring ‘Dementievriendelijk Mechelen’.

Dat gebeurde door schepen van Welzijn Koen Anciaux (Open Vld), Herman Wauters, dementie-expert zorgregio Mechelen en Jurn Verschraegen, directeur van het expertisecentrum Dementie Vlaanderen.

“Dat Mechelen dit engagement aangaat, is een krachtig signaal naar burgers, professionals en initiatiefnemers. Het biedt perspectief voor de verder uitwerking van projecten en samenwerkingsverbanden met lokale partners. Wij gaan projecten opstarten samen met de politie voor mensen met dementie die vermist zijn. Wij willen ook een draagvlak creëren bij handelaars en verenigingen", legt Koen Anciaux uit.

© Leo De Nijn

MEER OVER

Meer nieuws uit regio Mechelen

Mobiliteit in Mechelen

Vastgoed

Auto's in de kijker

Jobs in de regio