© rr

30 jaar cel geëist voor gruwelmoord op Dorina (37): “Hij gooide haar als een vuilniszak van het balkon”

Het openbaar ministerie heeft 30 jaar cel geëist tegen Ludovic Z., voor de moord op zijn ex-vriendin Dorina Stef (37). Z. drong op 27 mei 2015 de woning van zijn ex-vriendin binnen, gijzelde haar samen met een onderbuur en sneed haar uiteindelijk voor de ogen van de politie de keel over, alvorens haar vanop de vensterbank op de derde verdieping naar beneden te gooien.

vdaa

Volgens advocaat-generaal Bjorn Backx gaat het om uitzonderlijk agressieve feiten, die tot in de puntjes voorbereid en gepland waren door de beklaagde. “Hij gooide haar als een vuilniszak van het balkon.”

Onderbuurman bedreigd

Z. drong de woning rond 3 uur ‘s nachts binnen door over een hoge muur te klimmen en via een balkon het appartement van onderbuurman Theo H. binnen te dringen. De onderbuurman werd door Z. bedreigd met een mes en gekneveld met tape en een touw. Z. hield de onderbuurman 8 uur lang gegijzeld.

Rond 10 uur ‘s morgens dwong hij de onderbuurman om bij Dorina Stef op de deur te gaan kloppen, om zo bij haar binnen te kunnen dringen. Het slachtoffer had inmiddels onraad geroken en de politie verwittigd. Ludovic Z. slaagde er toch in om bij Dorina Stef binnen te geraken. Hij bedreigde haar met een mes.

© rr

Toen de politie probeerde om de woning binnen te geraken, duwde hij Dorina Stef op een vensterbank en dreigde hij ermee om haar de keel over te snijden. Op het moment dat een van de politieagenten de deur probeerde te forceren, maakte hij een krachtige snijbeweging over de keel van het slachtoffer en gooide hij haar van drie hoog op straat. De vrouw stierf ter plaatse.

‘Schuld van de politie’

Zowel de politie, de onderbuurman en omstaanders waren getuigen van de gruwelijke feiten. Niettemin ontkent Z. dat hij Dorina Stef wilde doden. Volgens de Slovaak van Roemeense origine was de dood van Dorina de schuld van de politie. Z. meent ook dat hij slachtoffer werd van een complot van de politie en het gerecht. Volgens Z. zijn alle agenten corrupt en werd het dossier gemanipuleerd.

Samenleving beschermen tegen gevaarlijke man

Carmelo Gennaro, de vader van het zoontje van slachtoffer Dorina Stef, hoopt dat Z. “de rest van zijn leven in gevangenis wordt opgesloten.” “Mijn zoontje vraagt elke dag waarom Z. zijn moeder heeft vermoord.”

Volgens advocaat-generaal Bjorn Backx zijn er geen verzachtende omstandigheden waarmee rekening gehouden kan worden. Hij vorderde daarom de maximumstraf van 30 jaar en een ter beschikkingstelling van de strafuitvoeringsrechtbank voor een periode van 10 jaar. “Om de samenleving tegen deze gevaarlijke man te beschermen.”

CITTA

Vastgoed

Auto's in de kijker

Jobs in de regio