Veerkrachtig Berchem houdt Lommel in bedwang

Foto: GOYVAERTS/GMAX Agency

Veerkrachtig Berchem houdt Lommel in bedwang

Print

In een erg gesloten wedstrijd speelde Berchem zondagmiddag voor eigen volk gelijk tegen titelfavoriet Lommel. Enkele minuten voor tijd kreeg geel-zwart een uitstekende mogelijkheid om op voorsprong te komen.

Berchem stak als eerste zijn neus aan het venster. Van Minnebruggen won het kopduel en legde achteruit voor Zorbo. Diens schot vond een bezoekend been op zijn weg.

Lommel reageerde snel met een reuzekans voor De Bruyn en even later een subtiel hakje van Vermeiren, maar twee keer te slap om doelman Appels te bedreigen.

Iets voorbij het halfuur leken de bezoekers dan toch op voorsprong te komen. Bij een kopduel in de zestienmeter zag scheidsrechter Brinckman handsbal door Vande Velde. Scheelen waande zich al zeker, maar Appels koos de juiste hoek en hield zo de nul op het bord.

Veerkrachtig Berchem houdt Lommel in bedwang
Foto: GOYVAERTS/GMAX Agency

Doelmannen baas

De tweede helft begon evenwichtig. Clepkens reageerde gevat op een knappe dubbelpass tussen Zorbo en Carrez, en duwde het schot van Carrez in hoekschop. Opnieuw prikten de bezoekers snel tegen. De Bruyn kon met wat geluk alleen op Appels af. Die hield zijn netten schoon.

Op dé kans van de wedstrijd was het wachten tot drie minuten voor het einde. Hairemans zonderde invaller Van den Heuvel af voor doel, maar het flauwe schotje van de Berchemnaar werd simpelweg opgeraapt door Clepkens.

Ook de slotfase leverde geen concreet doelgevaar meer op. Berchem blijft zo thuis ongeslagen en pakt vier op negen. Volgende week trekken de manschappen van trainer Geert Emmerechts naar Oudenaarde.

DOELPUNTEN: geen

BERCHEM SPORT: Appels, Djoum, Vande Velde, De Wilde, Van Minnebruggen, Mauro, Absisan, Hairemans (89’ Nwokoro), Zorbo, Carrez (77’ Van den Heuvel) en Maluka Bimbo (77’ van Kruijssen).

LOMMEL SK: Clepkens, Ket, Cauwenberg, Ruyssen, Neven, Gaethofs (70’ Din Sula), Scheelen (83’ Swers), Gueroui, Deferm, De Bruyn en Vermeiren (77’ Brebels).

SCHEIDSRECHTER: Brinckman

GELE KAARTEN: 36’ Deferm, 69’ Gueroui

Veerkrachtig Berchem houdt Lommel in bedwang
Foto: GOYVAERTS/GMAX Agency
MEER VOETBALNIEUWS