Dessel trekt aan langste eind na luckygoal van Mike Smet

Foto: smb

Dessel trekt aan langste eind na luckygoal van Mike Smet

Print
Dessel sport kon na een nipte 1-0-zege de 3 punten in eigen huis houden na een schot-voorzet van Mike Smet dat via de verste paal in doel belandde. De Kempenaren herpakken zich dus met een 6 op 6 na het verlies in de openingsspeeldag tegen Deinze. Oudenaarde van zijn kant is nog op zoek naar de eerste punten, maar had misschien wel een punt kunnen pakken op Kempense bodem. In de slotminuten miste Vervaecke een open doelkans na een vrij kansarme partij in het Armand Melisstadion, waarin de thuisploeg licht domineerde in balbezit.

De eerste helft was er eentje om vlug te vergeten. We noteerden van Desselse kant een schot over van Gerits en een poging van Njengo, gestopt door de doelman. De bezoekers kwamen dicht bij de opening toen Verstraete het zijnet viseerde. Daarmee moesten de supporters het doen.

Ook na de rust was er weinig beterschap want veel slordigheden langs beide kanten en amper doelgevaar. Tot Mike Smet vanop de rechter flank een schot-voorzet voor doel plaatste en die viel onverwacht via de binnenkant van de verste paal in doel, goed voor de 1-0. Na een poging van Vansimpsen, gestopt door Dutoit, werd aan de overzijde Vervaecke vrijgespeeld in de slotminuut, maar hij knalde vanop korte afstand onbegrijpelijk naast.(fvh)

Doelpunten: 63’ Smet 1-0

Gele kaarten: 54’ Smet, 57’ Van Waeyenberghe, 65’ Deppe, 81’ Gerits

Dessel: Arrazole De Onato, Smet, Remen, Lenaerts, Ofori, Tilburgs, Gerits, Janssens, Breugelmans, Njengo , Vansimspen (85’ Rosario).

Oudenaarde: Dutoit, Van Ruykensvelde, Wantens, Van Gijseghem, Van Waeyenberghe, Deppe (67’ Deppe), Martens, Gjoka (55’ Van Hoolandt), Van Wildemeersch, Verstraete (89’ Vandenabbeele), Vervaecke.

Scheidsrechter: Matthias De Prins

MEER VOETBALNIEUWS