Bomen in de Charlottalei nu ook echt tegen de grond

De 54 kastanjelaren op de Charlottalei zijn zaterdagmorgen -na een lang aanslepende zaak- gekapt. Vrijdagavond kwamen nog enkele tientallen mensen samen voor een “stille getuigenis” voor de zestig jaar oude bomen, maar zaterdagmorgen vanaf 7.30 uur gingen ze tegen de grond.

inke

Zaterdagochtend is een team aan de slag gegaan met het kappen van de kastanjelaren. Ze moeten verdwijnen om de heraanleg van de straat mogelijk te maken. Er zouden jonge lindenbomen in de plaats komen.

Nadat de rechter in kortgeding had beslist dat het district de geplande bomenkap mocht uitvoeren leek het lot van de kastanjelaren bezegeld. Het plaatselijke buurtcomité diende daarop nog een milieustakingsvordering in en vroeg om zeker te wachten met de kap tot er daarin een uitspraak komt. Groen, meerderheidspartij in het district, pleitte eveneens voor uitstel “uit respect voor de bewoners”.

Dat standpunt werd niet gedeeld door coalitiepartijen N-VA en Open Vld die niet langer willen talmen. Groen kon beide partijen niet van gedacht doen veranderen. Districtsburgemeester Paul Cordy maakte daarop bekend dat de kap vandaag zou plaatsvinden.

© JVDP

CITTA

Aangeboden door onze partners

Vastgoed

Auto's in de kijker

Jobs in de regio