© Twitter

Rampenplan afgekondigd in Beersel voor zware brand in loods: buurtbewoners geëvacueerd

Door een zware brand in een loods waar asbest in aanwezig is, is het gemeentelijk rampenplan in het Vlaams-Brabantse Beersel afgekondigd. De buurtbewoners worden geëvacueerd, automobilisten wordt aangeraden hun ramen gesloten te houden.

In de loods aan de Nering in Beersel bevindt zich de werkplaats van enkele zelfstandigen, onder wie een schrijnwerker en een garagist. De brand is bij die laatste ontstaan toen hij aan een wagen aan het werken was.

Omdat de levensgevaarlijke stof asbest in het gebouw aanwezig is, is het gemeentelijk rampenplan afgekondigd, meldt burgemeester Hugo Vandaele. De bewoners van de straten rond de Nering zijn dan ook geëvacueerd en worden elders opgevangen.

Veel mensen melden ook dat de elektriciteit uitgevallen is. Dat is het gevolg van de brand, die woedt vlakbij een hoogspanningscabine.

Het Verkeerscentrum raadt bestuurders in de buurt aan om het ventilatiesysteem in hun wagen af te zetten en de ramen gesloten te houden.

Hier staat ingevoegde content uit een social media netwerk dat cookies wil schrijven of uitlezen. U heeft hiervoor geen toestemming gegeven.

Nu in het nieuws