Grootschalige fraude in Antwerpse horeca

Archiefbeeld. Foto: Photo News

Grootschalige fraude in Antwerpse horeca

Print
Antwerpen -

Het openbaar ministerie vordert 3 jaar celstraf en 10 jaar beroepsverbod voor architect en horecapaus Hugo “Jo” Peeters wegens grootschalige fiscale fraude binnen zijn horecagroep, waar onder meer Berlin, Nero en Brasserie Van Loock deel van uit maakten.

Volgens het openbaar ministerie organiseerde Peeters samen met zijn managers en zijn accountant Hilde F. een grootschalig zwartgeldcircuit binnen zijn cafés en restaurants. Via het frauduleuze kassasysteem van Euro Tap Control werd een deel van de omzet van de bedrijven buiten de boekhouding gehouden en onttrokken aan de fiscus. Het zwarte geld werd aangewend om personeel te betalen, leveranciers buiten factuur om te betalen en voor privé-uitgaven van Peeters en zijn entourage. De zaak kwam aan het licht na grootschalige invallen van de BBI in 2012.

De Bijzondere Belastinginspectie stuurde na de controles een definitieve naheffing van 13 miljoen euro, wat uiteindelijk tot het faillissement de bedrijven van Peeters leidde. Tegen boekhouder-accountant Hilde F. vorderde de aanklager eveneens 3 jaar cel en een beroepsverbod van 7 jaar.

MEEST RECENT

Vastgoed

Auto's in de kijker

Jobs in de regio