Bekende actrice aangeklaagd door personeel van haar restaurant

Foto: Photo News

Celebs

Bekende actrice aangeklaagd door personeel van haar restaurant

Print
Jessica Biel en haar zakenpartners zijn door het personeel van hun restaurant Au Fudge aangeklaagd. Dat meldt de Britse krant Daily Mail. Negen personeelsleden beweren dat de zaakvoerders fooien ter waarde van een half miljoen dollar hebben achtergehouden en eisen hun achterstallige loon nu via een rechtszaak op.

Jessica Biel baat samen met vier andere zakenpartners het kindvriendelijke restaurant Au Fudge in Los Angeles uit. De actrice en haar partners worden nu echter door negen personeelsleden van de zaak aangeklaagd wegens het achterhouden van fooien ter waarde van een half miljoen dollar of omgerekend ongeveer 420.000 euro die tijdens besloten evenementen aangerekend werden.

Volgens de gerechtelijke documenten, die door het Amerikaanse magazine Blast werden ingekeken, rekende het restaurant tijdens deze besloten evenementen in het restaurant 22% fooi aan per klant. Het personeel beweert echter dat deze fooien nooit aan hen uitbetaald werden.

In diezelfde gerechtelijke documenten wordt aangehaald dat het personeel hun directe leidinggevenden wel degelijk over de kwestie hebben aangesproken. Het 'misverstand' zou volgens één van de zaakvoerders veroorzaakt zijn geweest door één manager, die nadien werd ontslagen, maar zelfs hierna kregen de personeelsleden hun fooien nog steeds niet uitbetaald.

Volgens de voormalige Director of Events van Au Fudge, Alexandra Desage, zou één van de eigenaars haar bezwaren weggewuifd hebben en gezegd hebben: "Je begrijpt het waarschijnlijk allemaal niet zo goed. Maak je maar geen zorgen." Een andere werknemer, Jamie Aronson kreeg net dezelfde reactie. Meer nog zelfs. De zaakvoerder vulde volgens haar aan met: "De klanten zijn bereidwilliger om fooi te geven als ze denken dat het bedrag naar de werknemers gaat."

De personeelsleden eisen nu een totaalbedrag van één miljoen dollar op. Bovenop hun achterstallige loon eisen ze ook 31,549 dollar extra op voor pauzes, die ze van hun leidinggevenden niet mochten opnemen.

 

#AuFudge it's Wednesday! (?? by @evelyn_taft)

Een bericht gedeeld door Jessica Biel (@jessicabiel) op

NIET TE MISSEN